Науково-практична конференція

23-24 квітня 2019 року працівники Наукової бібліотеки Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка взяли участь у науково-практичній конференції «Сучасні стратегії розвитку бібліотеки в структурі інформаційного забезпечення навчального процесу і наукової діяльності ЗВО», яка відбулася у Науковій бібліотеці Чернігівського національного технологічного університету.

Учасниками конференції були, окрім чернігівських бібліотекарів, іще й професіонали з київських бібліотек ЗВО.

Високий рівень організації конференції, доброзичливість і гостинність господарів відчувалася  в усьому –  від зустрічі біля університету, домашньої випічки, цікавих  екскурсій бібліотекою і містом, до змістовних доповідей про інноваційний підхід і сучасні тенденції діяльності університетської бібліотеки.

З вітальним словом до учасників конференції звернулася  директор наукової бібліотеки Мороз Наталія Вікторівна. Представила гостей і надала слово директору бібліотеки Київського Національного університету будівництва і архітектури  Хілобоченко Наталії Іванівні для презентації її книги «Открытое окно». І полинули її  вірші, оповідання про людські долі і почуття.., позитивні емоції зашкалювали, доводили до сліз…Талановитість і глибока мудрість автора вражали, у поєднанні з досить непростою долею…

Не менше вражень було і від пленарного засідання, від змістовних виступів фахівців. Отримали інформацію від Наталії Вікторівни про бібліотеку університету як наукове видавництво, від інших колег – про сучасні інтернет-комунікації в бібліотеці, про роботу з Metadata Manager на платформі Сrossref, ознайомилися з проектом бібліотеки “Унікальна Чернігівщина», про соціокультурні проекти Наукової бібліотеки національного університету «Чернігівський колегіум імені Т.Г.Шевченка розповіла провідний методист Руднік Інна Володимирівна.

Конференція пройшла на високому рівні і професійному підйомі. Щиро дякуємо за організацію.