«Подорож по рідному місту»

 

 

 

    Чернігів — одне з найдавніших міст України. Його не можливо уявити без унікальних пам’яток і тихих вуличок, які породжують у містян почуття гордості, привертають до себе увагу туристів і повсякчас нагадують про пережиті сторіччя.
     Найбільшу цінність для туристів мають унікальні релігійні споруди – старовинні церкви та храми Чернігівщини. Саме тут кожен може торкнутися пам’яток часів Київської Русі та на власні очі побачити шедеври архітектурного мистецтва, побудовані ще у ХІ – XVIII століттях. Духовний простір Чернігова, який почав  формуватись тисячу років тому, робить  місто рідним для шанувальників краси й привабливим для гостей, оберігає душевний спокій всіх, хто відчуває його особливу ауру.
     У Чернігові є достатній сакральний простір, який дає  прихисток кожній людині, котра прагне вирватись або, принаймні, не потонути в рутині щоденних проблем. Насамперед це парк на Валу. Не випадково навіть у найгіршу погоду люди знаходять час неспішно пройтися повз величезні собори, а потім поблизу гармат помилуватися краєвидами Десни.
     Та весь цей спокій був порушений 24 лютого 2022 року. Коли російські війська поступово почали захоплювати значні частини Чернігівської області, щоб спробувати взяти столицю — Київ. Місто тримало оборону. Попри всі шалені обстріли ракетами, артилерією і «градами», жорстокі бомбардування, Чернігів  героїчно вистояв, дякуючи нашим славним воїнам ЗСУ, теробороні та прикордонникам всім небайдужим людям, які стали на захист рідного міста. У дні бездушної блокади та навіжених обстрілів і бомбардувань дуже важливо було усвідомлювати, що Батьківщина пам’ятає про нас, чернігівців. Тому мешканці щиро раділи, коли Президент  держави присвоїв Чернігову високий, почесний і, безперечно, заслужений статус міста-героя. Ми віримо у нашу перемогу над окупантами, відчуваємо душею, що рідний Чернігів вистоїть і ненависні рашисти заберуться геть із нашої землі.