“Світ належить радісним людям” (65 років від дня народження Мирослава Івановича Дочинця, сучасного українського прозаїка) з циклу «Літературний всесвіт сучасної України»

   Мирослав Дочинець – сучасний український письменник, філософ, видавець, журналіст. Працює в філософсько-психологічному напрямку.
   Народився 3 вересня 1959 року в місті Хуст Закарпатської області в родині вчителів.
   Письменницький талант почав проявляти ще в ранньому віці. Вже в шостому класі його роботи друкувалися у шкільних виданнях, а в дев’ятому — принесли перемогу в літературному конкурсі юних майстрів слова.
   1977 року, після закінчення школи, вступив на факультет журналістики Львівського університету.
   У літературному колі ім’я Мирослава Дочинця почало часто лунати у вісімдесятих роках. Багато оповідань, есе та повістей Мирослава Дочинця друкувалося в республіканських та всесоюзних часописах альманахах і збірниках.
   1990 року заснував у Мукачеві газету «Новини Мукачева», а 1998 року видавництво «Карпатська вежа», в якому, як головний редактор і директор, підготував і видав упродовж десяти років понад 300 видань українських авторів та понад 20 своїх творів.
   2014 року за романи «Криничар» та «Горянин» відзначений Національною премією України імені Тараса Шевченка.
   Мирославу Дочинцю належить авторство понад двадцяти книжок, більшість з яких стали українськими бестселерами. Твори письменника приваблюють читачів актуальністю та неординарними сюжетами, філософсько-психологічною спрямованістю, щирістю, добротою, яскравими образами, афористичністю, життєвою мудрістю.
   Запрошуємо відвідати Наукову бібліотеку та долучитися до творчості сучасного українського письменника М.Дочинця.

Мирослав Дочинець