Роздобудько Ірен Віталіївна — сучасна українська письменниця

     3 листопада 1962 року у Донецьку народилася Роздобудько Ірен Віталіївна — сучасна українська письменниця, відома як автор захоплюючих і чуттєвих жіночих романів. Сама письменниця може похвалитися досить бурхливою біографією: працювала журналісткою, дикторкою на радіо, телеграфісткою — і навіть деякий час виступала на арені цирку.
     Всі книги Ірен Роздобудько — це жіночі романи в хорошому сенсі цього слова. Крім письменницької діяльності, вона ілюструє книги інших авторів, грає на гітарі і захоплюється вишивкою бісером, та пише вірші.
     Найвідоміша і популярна книга Роздобудько називається «Ґудзик». Вона розповідає про складні і заплутані взаємини між трьома головними героями: короткий роман Дениса з відомим режисером Єлизаветою Тенецькою через багато років руйнує його тихе і мирне життя з молодою дружиною Оленою, яка виявляється його ж власною дочкою, про яку герой навіть не підозрював. У першу чергу, це роман про людей, про їхні долі, рішення і пошуки щастя. Автор не намагається здивувати читача масштабними подіями, або описом вигаданих світів, вона просто розповідає життєві історії, які могли статися з кожним.
     Сьогодні книги Ірен Роздобудько люблять та читають у всій Україні, вони підійдуть самому широкому колу читачів. Кожен знайде в них щось для себе, а детально описані характери персонажів дозволяють щиро їм співпереживати і уважно стежити за поворотами сюжету. Літературна діяльність письменниці — це історії про людей і для людей, написані людиною з багатим життєвим досвідом. Сьогодні творчий доробок авторки налічує понад два десятки романів.
     Наукова бібліотека має колекцію творів знаної письменниці та запрошує любих читачів завітати до художнього абонементу і вибрати вподобану книгу. Чекаємо!

Ірен Роздобудько